Volkswagen Polo GTI facelift a debutat oficial

Volkswagen Polo a primit un facelift în luna aprilie, iar acum a venit rândul variantei GTI a modelului de clasă mică să primească și ea restilizarea.

Așadar, proaspăt prezentatul Volkswagen Polo GTI facelift are și el o nouă grilă frontală, faruri Matrix iQ Light LED, semnalizatoare dinamice și toate tehnologiile și elementele care au apărut pe variantele non-GTI. În plus față de acestea, el vine cu ornamente specifice modelelor GTI, adică accesorii de caroserie de culoare roșie, siglele GTI, eșapament cu două țevi și un set de jante dedicat acestei versiuni.

Volkswagen Golf GTE Skylight: așa arată proiectul ucenicilor VW pentru Wörthersee

Odată urcați la bord, ocupanții vor remarca accesoriile de culoare roșie montate pe planșa de bord, precum și pe volan, consola centrală și pe fețele de uși. Nu lipsește tapițeria cu care VW a echipat modelele GTI de când a apărut prima generație de Golf GTI. Desigur, materialul textil a fost actualizat de-a lungul timpului, însă modelul specific a fost păstrat drept omagiu.

Volkswagen Multivan a trecut la platforma MQB: iată noul Multivan T7

Din punct de vedere tehnic, restilizarea nu i-a adus lui VW Polo GTI schimbări. Avem în continuare un motor 2.0 TSI sub capotă, iar agregatul livrează tot 207 cai-putere și 320 Nm. Singura transmisie oferită în gamă este un DSG cu șapte trepte și două ambreiaje, iar asta înseamnă un sprint 0-100 km/h în 6.5 secunde și o viteză maximă de 240 km/h.

În raport cu un Polo standard, varianta GTI are o gardă la sol redusă cu 15 milimetri și prezintă o suspensie cu un reglaj mai ferm, alături de un sistem de direcție configurat pentru ambițiile dinamice ale acestei variante.

VW T-Roc Cabriolet: tot ce nu știai despre noul CUV al nemților

Listele de comenzi vor fi deschise în toamna acestui an. Tot atunci vom afla și prețul acestui model în România.

Adaugă un comentariu