Volkswagen Golf GTE Skylight: așa arată proiectul ucenicilor VW pentru Wörthersee

Volkswagen Golf GTE Skylight este un concept pregătit de ucenicii Volkswagen pentru festivalul de la Wörthersee din Austria.

Festivalul de la Wörthersee a început ca o întâlnire a pasionaților Volkswagen, însă s-a extins de-a lungul anilor într-o întâlnire a pasionaților de tuning. În continuare, evenimentul este concentrat pe modelele din concernul Volkswagen, iar marca din Wolfsburg își lasă ucenicii să creeze un concept-car strict pentru participarea la acest eveniment. Ocazional, și alte mărci ale concernului trimit un concept la Wörthersee, dar până atunci, să ne concentrăm pe Golf GTE Skylight.

Surpriză pentru fani la Festivalul de la Wörthersee: VW aduce un Golf de 410 CP

Echipa responsabilă de acest concept nu a modificat în niciun fel sistemul de propulsie. Astfel, avem un motor 1.4 TSI asistat de un motor electric, iar cele două oferă o putere totală de 245 CP și 400 Nm. Toate resursele sunt trimise la puntea față printr-o transmisie DSG cu șase trepte și gestionate de un diferențial XDS comandat electronic. Autonomia acestui hibrid plug-in în modul 100% electric este de aproximativ 60 de kilometri datorită unui acumulator integrat ce are capacitatea de 13 kWh.

Volkswagen Golf GTI Dark Shine a fost expus la Wörthersee

În raport cu un VW Golf GTE standard, acest model prezintă o grafică exterioară realizată cu nuanțele Lapiz Blue și Catalina Blue pe o caroserie albă. Ucenicii au ales un set de jante de 20 de inchi pentru acest model, iar mânerele portierelor sunt iluminate cu LED-uri.

Stopurile au fundal negru, în timp ce țevile de eșapament sunt realizate din oțel inoxidabil și fabricate folosind tehnologia imprimării 3D. Posteriorul a mai primit și un spoiler spate de la Golf R, iar același model a donat și un set de praguri laterale.

Volkswagen Golf GTE Sport a debutat la Wörthersee. Are 400 CP și un sistem de propulsie hibrid

La bord, ucenicii VW au afișat sigla GTE cu o hologramă poziționată deasupra ecranului multimedia, despre care aceștia au declarat că reacționează la viteză și la accelerare. Tapițeria scaunelor este cusută cu accente albastre, iar aceeași nuanță este prezentă pe bord și pe volan. Albastrul este culoarea pe care Volkswagen a ales-o să reprezinte modelele GTE din gama sa, în timp ce modelele GTI prezintă accente de culoare roșie. Și modelele R de la Volkswagen apelează tot la albastru pentru diferite accente.

Premierele Audi de la Wörthersee

Portbagajul ascunde un sistem audio performant ce livrează o putere totală de 3.110 wați, sufcient pentru o petrecere ad-hoc oriunde s-ar prezenta acest concept. Totodată, ucenicii VW au amplasat și un skateboard electric pentru deplasarea pe distanțe scurte.

Skoda Fabia Combi R5 – Imagini și detalii oficiale cu produsul care va debuta la Wörthersee

Acest concept a fost realizat de o echipă formată din 16 ucenici Volkswagen, din care trei au fost implicați și la proiectul de anul trecut, numit Golf GTE HyRace. A devenit deja tradiție ca trei membri ai echipei de ucenici să asiste noua echipă responsabilă de conceptul pentru Wörthersee. Odată ce se va întoarce de la Festivalul de la Worthersee, acest concept va fi expus la fabrica Autostadt din Wolfsburg.

Volkswagen Golf a împlinit 45 de ani!

Adaugă un comentariu