Volkswagen va cumpăra automobilele diesel care vor fi interzise în oraşele germane

Volkswagen a anunţat că va cumpăra automobilele diesel noi sau pe cele aproape noi, afectate de decizia unor oraşe germane de interzicere a autoturismelor cu anumite propulsoare pe motorină.

IMAGINI INCREDIBILE! Cum arată 335.000 DE MAȘINI ABANDONATE! VIDEO

Decizia Volkswagen se aplică doar pentru autovehiculele achiziţionate după luna aprilie. Compania germană mai precizează că va exista obligativitatea clienţilor de a cumpăra un autovehicul de înlocuire de la acelaşi dealer.

NOUA AUTOSTRADĂ a României A CRĂPAT ÎNAINTE DE INAUGURARE! Imagini uimitoare!

Volkswagen va aplica această măsură numai în Germania, dar în cazul în care interzicerea motoarelor diesel se va extinde şi în alte ţări, compania ar putea aplica dispoziţia şi înafara graniţelor.

Sursa: bbc.com

Cea mai inalta instanta administrativa germana, in Leipzig, a decis ca marile orase germane au dreptul de a interzice diesel-urile vechi, decizia putand sa afecteze 12-15 milioane de masini.

ȚI-AI UITAT CHEILE ÎN MAȘINĂ? Uite cum poți să o deschizi!

Hotararea poate deschide calea aplicarii unor interdictii in mai multe orase germana, iar masurile impotriva diesel-urilor sunt foarte controversate.

Decizia Curtii Administrative Federale din Leipzig se refera direct la orasele Stuttgart si Düsseldorf care au posibilitatea de a aplica restrictii, insa decizia trimite un semnal puternic la nivel national unde zeci de orase depasesc limitele autorizate la capitolul emisii poluante.

Adaugă un comentariu