Așa arată primul Volkswagen Golf de curse din lume. Și e de vânzare!

Volkswagen nu a pierdut nici în ziua de azi contactul cu lumea motorsportului, făcându-se remarcat în diverse competiții. La fel de — dacă nu chiar mai — cool este acest Golf I de curse de la Rolf Nothelle, primul Golf de curse pe circuit din lume. 

Citește și:

Trece timpul! Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la debutul lui Volkswagen T1

Volkswagen și Audi: mesaj important prin modificarea logourilor (VIDEO)

Siguranța Volkswagen, premiată de Euro NCAP. Ce model se laudă cu Car2X

Volkswagen T-Roc Cabrio: cât costă în România?

Volkswagen e-Crafter: Utilitara viitorului, azi

Vremurile se schimbă, și se schimbă parcă mai repede decât putem noi să ținem pasul. Volkswagen Motorsport, spre exemplu, nu mai produce Golf GTI TCR, pentru că se concentrează acum pe dezvoltarea de soluții motorsport electrice. Au și un punct bun de plecare: ID R, mașinăria pe baterii care bate record după record.

Formula electrică deja avem; viitorul în care fiecare ramură a motorsportului va avea (numai) mașini electrice parcă nu e așa departe. În plin vânt al schimbării, nu strică puțină nostalgie parcă.

Iată, spre exemplu, acest Golf I din 1975, îmbrăcat în culorile echipei Rolf Nothelle. Povestea lui este una simplă, dar cu impact: la un an de la lansarea hatchback-ului familist, Nothelle a transformat un exemplar de Golf I într-o mașină de curse. La scurt timp, acest Golf roșu pe care îl vezi mai sus a dominat o cursă pe circuitul german de grand prix Hockenheimring; la volan se afla pilotul Bernd Lilier.

La prima omologare, sub capotă avea un motor de 1,6 litri cu 163 CP, obținuți la turația magică de 8.000 rpm. Mai târziu, a primit un upgrade sub forma unei unități L4 de 1,8 litri cu dublu-carburator, cu 177 CP — motor pe care îl poartă și acum sub capotă.

Mașina a trecut printr-un proces amănunțit de restaurare și acum arată ca nouă. Și, firește, este pregătit să înfulece oricând asfalt.

Nu știm care este prețul acestuia, însă dacă vrei să deții o părticică de istorie Volkswagen, te poți înscrie la licitația RM Sotheby’s din 24-27 Iunie, unde va fi prezentat și acest exemplar roșu ca focul.

Adaugă un comentariu