Volvo detaliază programul pilot Drive Me care implică mașini autonome

Volvo a anunțat că va permite publicului să folosească prototipurile lor de vehicule autonome care fac parte din cadrul proiectului pilot Drive Me. Programul va debuta în Gothenburg și va implica 100 de mașini autonome care vor circula doar în anumite zone ale orașului.

Vehiculele în cauză folosesc o serie de scanere cu laser, patru radare și o cameră video specială. La toate acestea, mai adăugăm încă două radare cu rază de acțiune foarte mare și 12 senzori ultrasonici.

Credeați că tehnologia se încheie aici? Ei bine, nu. Sistemul autonom se bazează pe o hartă digitală 3D, pe informațiile primite din partea GPS-ului și pe un o cameră capabilă să identifice și să citească semnele de circulație. Confom oficialilor Volvo, sistemul Autopilot a fost dezvoltat să fie sigur și dispune și de un sistem de back-up.

“Probabilitatea ca sistemul de frânare să se defecteze este foarte mică, dar un vehicul autonom are nevoie de un al doilea sistem de frânare, independent, întrucât există șanse mari ca șoferul să nu fie capabil să reacționeze în timp util”, a explicat Volvo.

Adaugă un comentariu