Bucurie în Germania: Volvo a limitat viteza maximă a tuturor modelelor din gamă

Începând din 2020, toate autoturismele nou-lansate de Volvo vor avea o limită maximă de viteză de 180 km/h, prestabilită din fabrică.

Inițiativa face parte din strategia Vision 2020, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de siguranță din întreaga industrie auto, care țintește să reducă la zero numărul victimelor din mașinile Volvo. „Protejarea și îngrijirea oamenilor este esența filosofiei Volvo Cars, iar acesta este planul nostru de a salva vieți’ susțin cei de la Volvo.

Limitarea vitezei maxime la 180 km/h este impusă pe întreaga gamă Volvo, odată cu update-urile anuale aduse mașinilor. Anterior, viteza maximă a autovehiculelor Volvo era cuprinsă între 190 și 250 km/oră.

Această măsură drastică de siguranță este vitală pentru îndeplinirea obiectivului. După cum recunosc reprezentanții Volvo, tehnologia de siguranță devine inutilă după depășirea unui anumit prag de viteză, motiv pentru care sistemele din dotarea mașinii trebuie dublate de controlarea comportamentului șoferului.

În Germania lucrurile stau însă altfel. Audi, BMW și Mercedes-Benz oferă modele limitate la 250 km/h și pentru anumite opțiuni acest prag este depășit. Rămâne să vedem dacă cei de la Volvo au luat decizia corectă, pentru că și așa era destul de dificil să concureze cu celebra triadă germană.

taguri
Adaugă un comentariu