Toate mașinile Volvo vor avea viteza maximă de 180 km/h

Volvo face tot posibilul să reducă riscurile la care se supun clienții săi atunci când se urcă la volan. Având în vedere că viteza mare este principalul vinovat în cazul accidentelor grave, suedezii au hotărât să impună o nouă limită în acest sens: vor scădea drastic viteza maximă a tuturor mașinilor sale noi.

Începând din 2020, toate autoturismele nou-lansate de Volvo vor avea o limită maximă de viteză de 180 km/h, prestabilită din fabrică.

Inițiativa face parte din strategia Vision 2020, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de siguranță din întreaga industrie auto, care țintește să reducă la zero numărul victimelor din mașinile Volvo. „Protejarea și îngrijirea oamenilor este esența filosofiei Volvo Cars, iar acesta este planul nostru de a salva vieți’, citim pe site-ul oficial al companiei.

Această măsură drastică de siguranță este vitală pentru îndeplinirea obiectivului. După cum recunosc reprezentanții Volvo, tehnologia de siguranță devine inutilă după depășirea unui anumit prag de viteză, motiv pentru care sistemele din dotarea mașinii trebuie dublate de controlarea comportamentului șoferului.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

„Mulțumită studiilor noastre, știm care sunt zonele problematice în ceea ce privește stoparea accidentelor grave și a deceselor în mașinile noastre. Deși limitarea vitezei nu rezolvă totul, merită aplicată fie și dacă putem salva o singură viață’, spune Hakan Samuelsson, președintele Volvo.

Volvo a pus întotdeauna accentul pe siguranță, mai presus de orice. Să ne amintim experimentul viral din 2016, când Torbjörn Holmström, șeful departamentului de Dezvoltare din cadrul Volvo, s-a poziționat în calea unui camion autonom pentru a demonstra câtă încredere are în propria tehnologie.

 

Sursa foto: pxhere.com

    GIGI says:

    De cateva milenii incoace lumea vrea mai repede si mai repede si mai rapid. Iata ca deja acum cineva spune mai incet incetut si daca se poate deloc. Frumoasa evolutie….sau …mai degraba involutie…sa vedem ce vor spune si clientii …. Ca doar soarta Nokia a fost urmata de multe alte companii cu mare traditie care si-au luat aere de infailibilitate din asta cu idei cel putin retarde….. Stimati constructori de la Volvo daca vreti sa reduceti la zero riscul de accidente eu v-as propune sa nu mai faceti masini deloc fiindca asa nimeni nu va mai muri in masinile voastre…. si intr-o lume unde constructorii se bat pe performanta nici macar nu vi s-ar mai simti lipsa….

    Cosmo says:

    N ai condus un volvo în viata ta, așa-i?

Adaugă un comentariu