De ce vor avea toate modelele Volvo un stop de frână deasupra parbrizului?

Mașinile Volvo vor primi în viitor o nouă „semnătură’ de design: un chipiu deasupra parbrizului, similar cu un stop de frână. Este pentru condusul autonom.

Citește și:

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

Volvo a anunțat începerea unei colaborări cu Luminar, o binecunoscută companie dezvoltatoare de software-uri pentru condus autonom. Scopul este evident: vor să dezvolte și să implementeze pe următoarele modele suedeze astfel de tehnologie.

„Condusul autonom are potențialul de a fi una dintre tehnologiile care salvează cele mai multe vieți, dacă este introdusă responsabil și sigur’, explică Henrik Green, CTO Volvo.

Volvo are în plan de a oferi ca dotare standard tehnologia LiDAR pe modelele sale viitoare. Proiectul, în acest moment, se află în stadiul de soluționare a modului în care suita de senzori LiDAR va fi implementată pe autoturisme. Sistemul LiDAR emite milioane de impulsuri de laser și scanează mediul înconjurător, creând o „hartă’ pe care mașina o citește și astfel poate să „vadă’ mai bine. Spre deosebire de alte sisteme asemănătoare, LiDAR nu are nevoie de conexiune la Internet.

Volvo nu a menționat cât de repede se va materializa acest concept pe modelele de serie. Chiar și atunci când se va întâmpla, mașina nu va fi autonomă 100% în orice context: prima funcție, Highway Pilot, va fi aceea de a rula autonom atunci când se află pe autostradă; pentru început, doar pe anumite segmente de autostradă.

Adaugă un comentariu