Volvo va părăsi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile

Răspunsul celor de la Volvo îl urmează pe cel al Grupului Stellantis. Ambii producători vor părăsi Asociația Constructorilor Europeni la sfârșitul anului. Cel mai probabil, până la finele lui 2022, vor urma exemplul și alte companii din segmentul auto.

Motivul principal al deciziei constructorului suedez este dat de planul Parlamentului European de a interzice comercializarea autoturismelor noi cu motoare pe combustie (inclusiv hibride) începând cu 2035.

Chiar dacă Volvo și-a exprimat susținerea față de interzicerea motoarelor termice, susține că acest țel nu este tocmai fezabil pentru a fi realizat până în 2035. Comunicatul oficial de presă al oficialilor Volvo spune că “am ajuns la concluzia că ambițiile de sustenabilitate ale brandului Volvo nu sunt pe deplin sincronizate cu modul de lucru al ACEA în acest moment”.

Acest comunicat vine din partea unui constructor care a declarat că din 2030 va produce doar mașini electrice. Mai mult decât atât, luna trecută, Jim Rowan, CEO-ul Volvo, a declarat că brandul suedez are de gând să pună bazele unui nou grup care să reprezinte producătorii auto cu obiective pro-climatice.

Adaugă un comentariu