Vom verifica numărul de km reali ai unei mașini printr-un SMS către RAR

Românii care achiziționează mașini second hand vor putea verifica printr-un simplu SMS la Registrul Auto Român (RAR), care este kilometrajul real al autoturismelor, dar și eventualele daune pe care le-a suferit, potrivit unui comunicat al Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

STAI LA BLOC? Și tu riști asta în fiecare an!

Cele două instituții au anunțat mai multe proiecte comune, iar unul dintre acestea este legat de informarea rapidă și corectă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună’, se arată în comunicatul instituției.

Astfel, situații ca aceasta din București cu un samsar care a dat înapoi kilometri unei Skoda Octavia ar trebui să fie evitate.

Adaugă un comentariu