VW oferă detalii despre bateriile modelelor ID. Ce garanție au și unde le poți încărca

VW a anunțat o serie de detalii cu privire la bateriile noilor sale modele electrice, ID. Printre altele, constructorul german precizează câți ani pot funcționa acestea cu cel puțin 70% din capacitate, stațiile de încărcare compatibile, durata și frecvența alimentării.

Gama ID. va fi dotată cu baterii de dimensiuni și capacități diferite, pentru a se plia pe nevoile unei clientele cât mai variate. Spre exemplu, un șofer care conduce – de regulă – intraurban, pe distanțe scurte, poate opta pentru o baterie cu autonomie relativ mică, ceea ce scade automat prețul autoturismului.

În funcție de model, reprezentanții Volkswagen susțin că autonomia bateriilor variază între 300 km și 550 km. Aceștia garantează că acumulatoarele vor funcționa cel puțin la 70% din capacitate timp de 8 ani sau până la parcurgerea unei distanțe de 160.000 de km

Bateriile vor putea fi încărcate la stații cu putere de 125 kW, ceea ce presupune mai puțin timp petrecut la stația de alimentare.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Nemții estimează că 50% dintre încărcări se vor desfășura la domiciliu, iar aproximativ 20% – la locul de muncă. Din acest motiv, VW a proiectat o nouă gamă de stații de încărcare, ce pot fi instalate acasă ori la birou.

Acestea oferă o capacitate de până la 11 kilowați (AC), implicit un timp de încărcare mai scurt decât în cazul utilizării surselor convenționale de alimentare. O încărcare completă ar putea fi efectuată pe timpul nopții sau până la sfârșitul programului de lucru. Cu alte cuvinte, ar dura aproximativ 8 ore.

În funcție de stilul de condus un ID.3 cu cea mai mare variantă de baterie va trebuie să fie alimentat doar de două ori în cazul unei călătorii de circa 800 de km – spre exemplu distanța de la Constanța la Timișoara‘, detaliază VW într-un comunicat oficial. „Dacă bateria este încărcată la o stație de încărcare rapidă cu capacitate înaltă, ea va permite parcurgerea unei distanțe de 260 de kilometri (WLTP) după doar 30 de minute de alimentare‘.

Volkswagen ID.3, primul din familia electrică ID, va fi lansat în producție de serie până la finalul anului. Bateriile sale litiu-ion permit parcurgerea unei distanțe de până la 550 km cu o singură încărcare, potrivit VW.

Alt membru al „familiei’ electrice, VW ID. Buzz, este vedea unei noi reclame virale în Social Media.

Adaugă un comentariu