Alianța VW-Ford anunță noua generație de mașini electrice. Când le vedem pe șosea

Alianța dintre VW și Ford este în plină expansiune, potrivit directorilor celor doi constructori auto, care și-au prezentat vineri planurile pentru noua generație de mașini electrice marca Ford.

Viitoarele mașini electrice Ford vor fi construite pe platforma MEB (Modular Electric Toolkit) a grupului Volkswagen, în care acesta a investit 7 miliarde de dolari din anul 2016 până în prezent. Acestea vor fi proiectate și dezvoltate în cadrul uzinei Ford din Merkenich, în apropiere de Köln (Germania).

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Producătorul american intenționează să vândă 600.000 de unități bazate pe arhitectura MEB, în decursul a șase ani, începând din 2023. Aceste cifre se referă strict la piața auto europeană. Potrivit președintelui Ford Automotive, Joe Hinrichs, este nevoie de patru ani pentru a proiecta un autoturism electric în jurul platformei celor de la VW.

În plus, Hinrichs a anunțat că aceste planuri de viitor nu vor afecta promisiunile făcute anterior de Ford, anume că va lansa trei vehicule electrice până în 2021, care nu vor fi dezvoltate pe platforma MEB.

Unul dintre acestea este o versiune electrică a pick-up-ului F-150, despre care directorul Ford Europa, Jim Farley, anunțase încă din luna ianuarie că este doar piatra de temelie a unui plan mai amplu: „Vom electrifica Seria F – atât cu o versiune doar cu o baterie, cât și hibrid‘.

 

Sursa: Automotive News Europe / Sursa foto: Matti Blume, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu