Nu mai e prototip – De acum, VW ID.Buzz intră oficial în producția de serie

VW ID.Buzz, urmașul spiritual al legendarului T1 samba bus, simbolul mișcării hippie din anii ’60, a intrat oficial în producția de serie, urmând ca primele exemplare să sosească în showroomurile din Europa la toamnă.

Încă de când a fost prezentat în 2017 la Salonul Auto de la Detroit sub formă de concept, oficialii companiei au fost impresionați de recepția publicului și au decis să ofere și o versiune de serie a acestui MPV modern cu influențe retro, proiectul fiind binecuvântat de către Herbert Diess, care a menționat că următorul Samba Bus avea să pășească în era electrică.

Noul model va fi asamblat în uzina din Hanovra, iar fabrica a primit numeroase modernizări în acest sens. De asemenea, circa 4.000 de angajați au fost instruiți special pentru a putea asambla componentele lui ID.Buzz.

Anul acesta, divizia de vehicule comerciale a constructorului german are în plan să producă 15.000 de exemplare ID.Buzz, urmând ca producția anuală a acestui model să fie extinsă până la 130.000 de unități.

Adaugă un comentariu