VW sub presiune sa produca un nou model la uzina din Hanovra

Sindicatele preseaza VW sa urgenteze planurile privind constructia unui al treilea model la uzina din Hanovra.

Se pare ca Porsche intentioneaza sa mute productia caroseriei viitoarei generatii Panamera de la Hanovra la Leipzig. Conform Automotive News, in prezent, la uzina din Hanovra, 14.000 muncitori produc circa 140.000-150.000 VW T5, circa 30.000-35.000 Amarok si 20.000 de caroserii Porsche Panamera. Apoi, acestea sunt transportate la Leipzig, unde Porsche realizeaza interioarele si monteaza trenurile de rulare si motoarele. In prezent, uzina din Hanovra lucreaza la circa 70% din capacitate, procentul ideal fiind de 75-80%.

Seful sindicatului de la uzina din Hanovra, Thomas Zwiebler, a declarat:

Porsche poate sa mute productia caroseriei lui Panamera in Leipzig, dar doar daca vor exista compensatii adecvate. Avem nevoie de un al doilea model alaturi de T5′.

Desi uzina din Hanovra este specializata pe vehicule comerciale, fiind a doua uzina VW ca marime dupa cea din Wolfsburg, nu a primit aprobarea pentru fabricarea noii generatii Crafter.

O decizie privind locul productiei noului Crafter va fi luata pe 21 februarie la sedinta Consiliului de Supervizare VW. VW ia in considerare chiar construirea unei noi uzine in Polonia, langa Poznan, unde sa produca Crafter.

 

.

 

Adaugă un comentariu