Zoe RS: așa va intra Renault și în lumea electricelor de performanță

Renault ia în calcul lansarea unui model electric de performanță, însă nu e convins că asta își dorește lumea.

Citește și:

Dacia electrică este pe drum! Anunțul făcut de Renault în privința citadinei electrice

Noul Renault Megane RS Trophy-R stabilește un record pe unul dintre cele mai exigente circuite din lume

Renault se gândește să adauge în gama sa și un model electric de performanță, pe care l-am vedea în showroom-uri în 2022. O primă demonstrație în acest sens a fost făcută deja: acum doi ani, Renault ne făcea cunoștință cu Zoe e-Sport, un hot-hatch electric bazat, firește, pe modelul Zoe.

Pe lângă design-ul foarte atrăgător (îl puteți admira în galeria foto de mai sus), Zoe e-Sport se lăuda și cu cifre care ar face sportivele compacte să tresare: 460 CP și 640 Nm proveniți de la două motoare electrice, montate câte unul pe fiecare punte.

În termeni de performanță, Zoe e-Sport putea sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde; viteza maximă de 210 km/h era atinsă în circa 10 secunde de la start.

Într-o discuție purtată cu Autocar, vice-președintele executiv Renault pentru gama de produse Ali Kasai a spus: „Societatea se schimbă atât de repede. Trebuie să găsim o cale de a face pasiunea pentru mașinile de performanță un lucru acceptabil social. Cred că Renault este cel mai bine poziționat pentru a găsi calea optimă, mulțumită istoriei bogate atât ca lider în segmentul electricelor dar și ca jucător important în cel al sportivelor.'

Lucrurile însă trebuie să se miște repede, recunoaște acesta. „Renault a fost liderul segmentului electric, iar acum trebuie să ținem pasul cu rivalii. Sper ca în următorii trei ani să avem un model electric de performanță.' Mai mult, materializarea unui Zoe sportiv ar putea să vină cu sacrificii în gama actuală: conform unor rapoarte recente, Renault ia în calcul renunțarea la Clio RS în favoarea electricei de performanță.

Adaugă un comentariu