Contact – BMW Seria 5 facelift (galerie foto)

In anul 2009, odata cu lansarea actualei generatii a Seriei 5, BMW a facut un pas urias in materie de motorizari si tehnologie fata de vechea generatie, dar poate cel mai important aspect pentru fani a fost ca designul controversat de pana atunci s-a transformat in linii sofisticate, elegante care ofereau sportivitate unei limuzine devenite cu adevarat premium. Poate si de aceea anul 2013 a adus modificari minore la capitolul design. Seria 5 a primit cateva elemente care cu greu se pot observa ca detalii individiale, dar care schimba imaginea generala pentru un usor plus de sportivitate. Pentru personalizarea exteriorului clientii pot alege acum pentru mai multe linii de echipare. Fata de versiunea standard, se poate opta pentru liniile Modern Line sau Luxury Line, in timp ce pentru un caracter mai dinamic se poate alege pachetul M Sport.

Dupa facelift, Seria 5 va fi disponibila cu 10 motorizari, toate indeplinind normele de poluare Euro 6. Cele mai importante noutati sunt la capetele gamei: a fost introdusa o noua versiune diesel (denumita 518d) care deschide gama cu 143 CP, iar la varf, 550i va avea 450 CP fata de cei 407 CP de pana acum. Toate versiunile au devenit mai eficiente (multumita si coeficientului aerodinamic care a scazut la 0.25), 518d impresionand cu un consum de doar 4,5 l/100 km.

Una dintre cele mai importante noutati in materie de sisteme de asistenta active este Traffic Jam Assist. Acesta este o parte a mult mai complexului sistem Driving Asistant Plus si are rolul de conduce complet automat masina in cazul deplasarii in blocaje tipice in care se ruleaza cu viteze mici.

Mai multe detalii despre masina si impresii de la volan poti gasi in revista Auto Bild nr. 14, care apare pe piata joi, 25 iulie.

Adaugă un comentariu