Opel Insignia 2.0 CDTi 4×4: Suflu nou la vârsta a treia

Opel Insignia trăiește o nouă tinerețe odată cu actualizarea gamei de motorizări. Am condus noul diesel de 170 CP împreună cu sistemul de tracțiune integrală. Iată impresiile.

Opel nu se grăbește să actualizeze modelul său de clasă medie, care împlinește în toamnă venerabila vârstă de 8 ani. Și totuși, Opel nu uită de nava sa amiral, care a primit anul trecut o nouă generație de motoare diesel. La loc de cinste se află unitatea de 2,0 litri/170 CP, pe care o testăm acum. Aceasta este acompaniată de o cutie de viteze manuală și de sistemul de tracțiune integrală.

Față de unitatea anterioară, de 163 CP, noua generație a motorului CDTi dezvoltă mai rapid cuplul motor, care atinge acum 400 Nm fără a avea nevoie de funcție overboost, oferind în plus o eficiență superioară a combustiei. Inginerii de la Opel au reproiectat, printre altele, camera de ardere și sistemul de injecție. Turbina cu geometrie variabilă are acum un actuator comandat electric.

Unul dintre principalele deziderate a fost reducerea semnificativă a zgomotelor și vibrațiilor, iar acest lucru se simte încă de la primul contact cu Insignia. Noua motorizare se turează mult mai plăcut, iar în sarcină tonalitatea și vibrațiile sunt ceva mai temperate.

La volanul lui Opel Insignia apreciezi imediat răspunsul prompt al noii unități diesel. Sistemul de tracțiune integrală asigură un nivel de aderență superior la plecările de pe loc în forță, dar și la eliminarea efectului de torque steering. În viraje, sistemul 4×4 poate transmite mai mult cuplu spre puntea spate, ceea ce contribuie la plăcerea conducerii, Insignia putând deveni chiar ușor supraviratoare.

Feedback-ul direcției a fost îmbunătățit odată cu faceliftul, astfel că abordarea virajelor este o plăcere la volanul Insigniei. Precizia direcționării este bună, iar pe modul Sport dozarea direcției este foarte plăcută.

Verdict
Opel a insuflat mai mult spirit modelului său de clasă medie. Motorizarea diesel de 170 CP este mai puternică și mai rafinată, în plus, cei de la Opel reușind și reducerea consumului de combustibil. Sistemul de tracțiune integrală contribuie semnificativ la plăcerea conducerii, schimbând semnificativ caracterul lui Opel Insignia.

 

Adaugă un comentariu