Test cu noul model Toyota Auris: Design nou si versiune hibrida

O data cu faceliftul lui Auris, Toyota incearca sa confere mai mult dinamism acestui model criticat pentru placiditatea sa.

Toyota a abandonat in 2007denumirea incarcata de semnificatii Corolla pentru hatch-ul compact al casei, preferand sa o ia de la zero cu un branding nou – Auris.

Faceliftul lui Auris este menit sa-l faca mai atractiv cumparatorilor europeni. Pentru aceasta, Toyota a schimbat calitatea materialelor din interior si a imbunatatit confortul suspensiei, in timp ce gama de motorizari include acum numai unitati Toyota Optimal Drive.

De asemenea, mici schimbari de design au fost operate la grila frontala, spoilere si blocurile optice fata si spate, precum si in interior. Maneta franei de mana, indelung criticata de utilizatori, a fost inlocuita cu una clasica, nu foarte bine integrata stilistic cu celelalte elemente din habitaclu.

Ca motorizari, sunt disponibile trei unitati pe benzina si trei diesel (chiar daca, in Romania, probabil nu vor fi disponibile motorizarile de varf 1.8 Valvematic si 2.2 D-4D).

O versiune hibrida se va adauga gamei din aceasta vara, avand la baza mecanica modelului Prius. In ceea ce priveste suspensia, nu va asteptati la o schimbare radicala: chiar daca miscarile caroseriei sunt bine controlate, suspensia lui Auris ramane mult prea moale pentru ca acesta sa poate fi considerat un model dinamic.

In acelasi timp, directia ramane destul de vascoasa si fara feedback notabil. Nivelul de zgomot interior este foarte scazut, in special zgomotul la rulare fiind eficient atenuat.

Motorizarea pe benzina de 1,33 litri este una foarte reusita, cu zgomote si vibratii insesizabile, suficient de puternica pentru traficul in oras. Sistemul start & stop contribuie la reducerea consumului, care este cu 17% mai mic decat in cazul motorizarii de 1,4 litri anterioare. Cea de 1,6 litri, usor mai zgomotoasa, ofera performante dinamice mai bune, dar impresia este stricata de cutia de viteze cu etajare excesiv de lunga.

Adaugă un comentariu