VW Tiguan CityScape: Serie specială superechipată

VW Tiguan CityScape oferă standard, printre altele, jante din aliaj ușor de 18 inchi, suspensie sport și vopsea în două tonuri. O serie specială care va face furori în fața cafenelelor din oraș.

Pentru acest început de an, VW a pregătit o serie specială a lui Tiguan, destinată pasionaților  de aventuri urbane. VW Tiguan CityScape este conceput să iasă în evidență cu orice preț, fiind destinat în special pasionaților de lifestyle și de condus sportiv și mai puțin celor care vor să hoinărească pe drumuri neasfaltate.

Extrem de bogat echipată, seria specială CityScape include standard, printre altele, pachetul R-Line cu jante din aliaj de 18 inchi model „Mallory și tren de rulare sport. Pentru 29.278 de euro (preț de bază pentru motorizarea 1.4 TSI/160 CP, cu transmisie integrală 4Motion și cutie manuală), cumpărătorul acestui super-Tiguan mai primește faruri bi-xenon, blocuri optice spate cu LED, o grilă cromată, praguri și spoilere în culoarea caroseriei, geamuri laterale fumurii și un eleron pe acoperiș. Pentru a face loc roților late, aripile sunt, de asemenea, evazate.

Răsfățul continuă în interior, unde întâlnim scaune sport și elemente din piele cu cusătură contrastantă (albastru pe negru în cazul modelului testat de noi). Climatizarea automată și sistemul multimedia RCD-310 cu opt difuzoare sunt, de asemenea, oferite în echiparea de bază.

Trei motoare TSI (160, 180 sau 210 CP) și două diesel (140 sau 177 CP) pot fi configurate, toate cu transmisie manuală sau cu dublu ambreiaj DSG, cu tracțiune față sau integrală. Pentru test am avut la dispoziție versiunea cu motorizare 2.0 TDI de 140 CP, cu tracțiune integrală și cutie DSG, care are un preț (incluzând reducerea de 2.000 de euro) de 30.455 de euro.

Am fost impresionați de rafinamentul motorului diesel, chiar și forțat de cutia DSG să funcționeze în plaja inferioară de turații. În ciuda roților pe 18 inchi, confortul suspensiei este acceptabil, dar nerecomandat pentru drumurile neasfaltate.

Verdict
O echipare bogată și o ambianță selectă contribuie, desigur, la senzația de bine a pasagerilor, dar nimic nu se compară cu valorile tradiționale: o motorizare rafinată și puternică și o cutie DSG inspirată. Ambele oferite de acest Tiguan special.

Adaugă un comentariu