ALPINA B3 Touring: în viteză spre grădiniţă

Îţi plac break-urile rapide, eşti fan BWM  şi nu te mulţumesc performanţele unui Seria 3 Touring M? Pentru că bavarezii nu au de gând să facă unul aşa cum vrei rezolvarea a venit de la Alpina: B3 Touring trece de 300 km/h şi rezolvă problemele legate de sportivitate şi spaţiu pentru jucării!

Ca să ajungă la această performanţă cei de la Alpina au plecat de la actuala generaţie BMW M340i xDrive Touring. Motorul pe benzină cu şase cilindri de 3 litri oferea deja 374 Cp şi 500 Nm, astfel că sarcina inginerilor din Buchloe a fost uşurată. După ce au modificat turbinele, sistemul de răcire şi au instalat un nou soft pentru transmisia automată ZF cu opt rapoarte au reuşit să ducă motorul la 462 Cp şi 700 Nm.

Pentru ca modificările să aibă şi efectele dinamice dorite Alpina a optat pentru un sistem de suspensii mai rigid şi a îmbunătăţit frânele. Ultimul lucru era absolut necesar pentru B3 Touring poate să treacă de 300 km/h.

Dacă vrei să comanzi un Alpina B3 Touring trebuie să ai răbdare până în primăvara anului viitor când se deschid listele pentru comenzi.

Citeşte şi:

Alpina B7 are 600 CP și face 0 – 96 km/h în 3,6 secunde

Adaugă un comentariu