Avantajele și dezavantajele tracțiunii integrale

Majoritatea modelelor de succes sunt dotate și cu tracțiune integrală în mod opțional. Astfel, anumite modele dispun de această tracțiune, iar specialiștii confirmă eficiența ei. Iată care sunt avantajele și care sunt dezavantajele ei:

Avantaje

1. Acest tip de tracțiune are cel mai bun comportament indiferent de condițiile de drum. Tracțiunea contribuie la creșterea aderenței atât pe uscat, cât și pe zăpadă sau asflat ud.

2. Mașina stă mai bine în curbe și aceasta este de departe tracțiunea cu cea mai bună dinamică. Este mult mai greu pentru un șofer să piardă controlul în aceste condiții. Iar pe timp de iarnă, demarajul este mai bun la un vehicul cu tracțiune integrală decât la oricare altă mașină.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

A îndrăznit’ să-i dea flash-uri unui taximetrist! Ce a urmat a speriat pe toată lumea! | VIDEO

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

Dezavantaje

1. Mașina e mai grea pentru că un sistem de tracţiune integrală aduce, în general, o greutate mai mare cu circa 80-100 kg faţă de versiunea echivalentă cu doar două roţi motrice.

2. Automobilul consumă mai mult. Din pricina greutății, dar și modul de lucru al sistemului de tracțiune, mașina poate consuma cu până la 1 l/100 km în plus.

3. Prețul e mai mare. Autmobilele cu AWD, xDrive, 4Matic sau Quattro (denumirea depinde de la o marcă la alta) sunt mai scumpe. Dacă merită sau nu, asta depinde doar de nevoile conducătorului auto.

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Adaugă un comentariu