Cum să păstrezi mirosul de mașină nouă ani la rând. 5 ponturi de reținut

 

Nu știm ce părere ai tu, dar pentru noi mirosul de mașină nouă este mai interesant decât orice parfum scump. Există diverse odorizante cu această aromă, însă trebuie să recunoaștem că este extrem de greu de replicat. Totuși, cu puțină grijă pentru noua achiziție, poți să te bucuri de mirosul acesta inconfundabil mai mult timp.

 

  • Primul lucru care acoperă mirosul de mașină nouă

 

Un obicei care afectează mirosul din mașină este fumatul. Mirosul de țigară se îmbibă ușor în materialele din interiorul mașinii și în scurt timp mașina va mirosi a fum de țigară. Cam neplăcut, nu-i așa?

Totuși, pentru un fumător e dificil să renunțe la acest obicei, așa că se poate folosi de diverse alternative, care au un miros mai discret. Un dispozitiv IQOS, care încălzește tutunul în loc să-l ardă și care emană un abur ce se risipește imediat este o opțiune de luat în calcul, dacă nu îți dorești ca mirosul de tutun ars să persiste în mașina ta nouă.

  1. Un alt obicei ce ar trebui evitat pe cât posibil

După fumul de țigară, un alt factor responsabil de îmbibarea tapițeriei cu un iz neplăcut este obiceiul de a mânca în mașină. În primul rând există posibilitatea să împrăștii firimituri sau să verși diverse băuturi, iar în al doilea rând aromele mâncării vor intra în materialele din interiorul mașinii și vor face complet uitat mirosul de nou. În plus, e și incomod să mănânci în mașină, așa că mai bine aștepți până te poți așeza la masă, nu crezi?

  1. Folosește același odorizant pe care îl folosesc dealerii auto

Credeai că dealerii nu folosesc niciun produs de împrospătare a mașinilor? După ce e testată, dealerii auto verifică dacă mașina e curată și folosesc un odorizant precum Ozium, menit să „curețe’ aerul din mașină. Dacă optezi pentru un astfel de odorizant, nu trebuie să te mai complici cu diverse alte arome și tipuri de deodorante auto, e cam singurul de care ai nevoie.

  1. Înlocuitește sau curăță filtrul de aer

Filtrul de aer ține departe particulele de praf atunci când este pornit aerul condiționat. Dacă el se va murdări, în mașină se va simți un miros neplăcut, așa că trebuie curățat sau schimbat. Recomandarea celor mai mulți producători de mașini este să schimbi filtrul de aer o dată la trei ani sau o dată la 40.000 de kilometri.

  1. Fă-i periodic un detailing complet

O dată pe an, mașina ta merită cu siguranță un tratament regesc. Un detailing complet este o operațiune nu tocmai ieftină, însă făcută o dată la 12 – 18 luni, nu este nicidecum un moft, ci chiar o necesitate, dacă ții la mașina ta. Dacă tot ai investit într-o mașină nouă, ar trebuie să o și întreții așa cum merită, nu-i așa?

La aceste ponturi se adaugă, desigur, spălarea și aspirarea frecventă, lucru pe care cel mai probabil îl bănuiai deja. Dacă ții cont de ponturile astea, vei avea impresia că mergi într-o mașină nouă chiar și dacă ai cumpărat-o cu câțiva ani în urmă. Totodată, nu uita că îngrijirea mașinii se poate traduce și printr-un preț mai mare în cazul în care te vei decide vreodată să o vinzi.

Sursa foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu