(P) 3 lucruri de care trebuie sa tii cont cand cumperi piese auto

Indiferent cat de mult ne usureaza viata Internetul, cumpararea de piese auto nu ar trebui sa fie o decizie pe care sa o luati in graba pentru ca riscati sa aruncati bani pe geam. De cate ori vi s-a intamplat sa cumparati un produs, si la scurt timp ati realizat, ca ii lipsesc cateva caracteristici importante sau are unele defecte minore? Cu siguranta cu totii am trecut printr-o situatie ca aceasta.

Una dintre industriile care in ultimul timp a avut de suferit foarte mult de pe urma produselor neconforme, a  fost industria de piese auto.

Prin urmare, este nevoie sa tii cont de anumite lucruri inainte sa cumperi piese auto:

Verificati vanzatorul

Inainte de a cumpara o piesa de schimb pentru masina dvs., este foarte important sa cunoasteti toate informatiile importante despre vanzator, precum si acreditarile sale, deoarece exista mii de comercianti care incearca sa va insele. Daca optati pentru un magazin online, alegeti acele firme al caror istoric demonstreaza seriozitate si calitate in ceea ce priveste piese auto.

Prin urmare, este extrem de important sa cumparati produsul fie de pe un site web sigur sau de la o companie de renume a carei legalitate o poti verifica usor.

Daca aveti suspiciuni privind seriozitatea unui comerciant, incercati sa aflati cat mai multe feedback-uri din partea fostilor clienti. Pentru asta dati o cautare pe Internet, pe forumuri specializate in domeniul auto, sau pur si simplu interesati-va la prieteni care au cumparat la randul lor piese auto.

Compara preturile

Daca v-ati hotarat sa cumparati piese de schimb pentru automobilul dvs. si nu cunoasteti preturile, cel mai probabil, veti da o cautare pe Internet sa comparati preturile online. Evitati totusi sa alegeti preturile cele mai mici, bucurandu-va ca veti face o afacere buna.

De asemenea, exista o neintelegere in randul clientilor cu privire la costul de livrare al unui produs. Nu trebuie sa uimeasca taxele de livrare ale unor piese auto. Spre deosebire de un produs vestimentar sau un telefon mobil, greutatea unor piese auto poate ajunge si pana la 70 de kg, ceea ce presupune taxe ceva mai mari de livrare. Pentru a livra astfel de produse, vanzatorii trebuie sa investeasca in ambalajul lor etc.

Verificati autenticitatea produsului

Inainte de a cumpara orice piesa de schimb, este indicat sa verificati autenticitatea ei. Cea mai buna modalitate de a face o comparatie intre piesele auto autentice si cele false este o verificare pe site-ul producatorului.

Nu uitati intotdeauna sa verificati detaliile despre produs (cum ar fi numarul piesei), descrierea, informatiile de compatibilitate etc., deoarece aceste aspecte sunt greu de supraestimat la achizitionarea de piese de schimb.

De asemenea, feriti-va, daca exista un discount prea mare pentru anumite piese auto; exista sanse ca produsul sa fie fals, motiv pentru care vanzatorul incearca sa scape de stocul pe care il detine.

 

Adaugă un comentariu