Video exclusiv: primul tur de circuit cu un Koenigsegg Agera One:1

Koenigsegg Agera One:1 a fost prezentat la Geneva in primavara si reprezinta ultima evolutie a modelului Agera dezvoltat de suedezi de la lansarea din 2011.

Denumirea sa are o semnificatie aparte, reprezentand raportul putere/masa: Agera One:1 cantareste exact 1.360 kg si are un motor V8 care dezvolta tot atatia cai-putere. Doar sase unitati vor fi construite, in afara de prototipul prezentat la Geneva. De prisos sa spunem ca toate exemplarele sunt deja vandute.

In acest moment, numai doua exemplare au fost produse, ceea ce face din Agera One:1 o raritate. Prezentat publicului pe circuit la Festivalul Vitezei de la Goodwood, hipercarul suedezilor (sau mai degraba mega-carul, dupa cum le place sa il numeasca – Agera One:1 dezvolta exact un MW de putere) atinge o viteza maxima de 450 km/h si accelereaza de la 0 la 400 km/h in 20 de secunde.

Iata-l evoluand inaintea premierei de la Goodwood intr-un videoclip in care apare nu unul, ci chiar ambele exemplare ale lui Agera One:1 existente in acest moment:

Adaugă un comentariu