Mazda 3 Skyactiv-D116 6AT – test drive în România

Noua Mazda 3 a impresionat la lansare prin calitatea interiorului, dar oferta de motorizări rămâne un punct nevralgic. Reușește dieselul de 116 CP să schimbe această impresie?

La exterior, aceasta impresionează prin proporțiile dinamice și designul curat, aproape lipsit de muchii. În partea din spate, suprafața largă a montantului C lasă loc de interpretări, dar cu greu o poți trece la capitolul minusuri.

Calitatea materialelor a crescut atât de mult, încât cei care au cumpărat de curând o Mazda 6 vor fi cu siguranță geloși. În cazul motorizării diesel testate de noi acum, iese în evidență rafinamentul acestui agregat, dar și nivelul foarte redus al vibrațiilor și al zgomotului. La cald, acesta poate fi confundat lesne cu unul pe benzină.

Referindu-ne strict la unitatea Skyactiv-D de 116 CP, aceasta reușește să ofere impresia unor performanțe dinamice acceptabile, chiar dacă cifrele în cazul transmisiei automate sunt neimpresionante: un timp de accelerație de 12,1 secunde până la sută greu poate inflama imaginația cuiva. Citeşte testul complet realizat de Auto Bild România.

Adaugă un comentariu