Verdict: Audi A3 Sportback 1.0 TFSI VS Mercedes A 180

Audi A3 are motor de numai 1,0 litri, iar acum trebuie să facă față atacului lui Mercedes-Benz Clasa A, care are avantajul cilindreei.

Verdict – Audi A3 Sportback 1.0 TFSI VS Mercedes A 180

Premium este deja un termen uzat. Până și producătorii coreeni îl folosesc în promovarea modelelor lor, iar despre mărcile europene de volum, nici nu mai vorbim. Însă în clasa compactă, premium sunt cu adevărat doar trei modele, venite de la triada germană Audi-BMW-Mercedes. Cel mai reprezentativ criteriu de departajare a acestora față de restul plutonului este prețul, care pornește acolo unde se termină lista de versiuni ale mașinilor de volum. Însă, pentru a face performanță, reputația și prețul prohibitiv nu sunt suficiente, iar produsele trebuie reîmprospătate constant prin actualizări tehnice și de design.

Și cum trendul de downsizing al motoarelor este încă în vogă, Audi a introdus un nou motor turbo de 1,0 litru, cu trei cilindri, sub capota lui A3. Este o schimbare în bine? Rămâne de văzut, în condițiile în care Mercedes nu a riscat nimic cu faceliftul pe care i l-a imprimat anul trecut Clasei A, lăsând versiunea A 180 să folosească în continuare un motor turbo cu patru cilindri în linie.

Comparativul poate fi citit integral AICI.

Adaugă un comentariu