BMW i a împlinit 3 ani. 100.000 de mașini eco produse de bavarezi au ajuns pe șosele

S-au împlinit e ani de când BMW lansa pe piață sub-brandul i. În tot acest timp, BMW a livrat 100.000 de vehicule cu propulsie electric și hybrid plug-in. BMW i3 a ajuns la cota 60.000, valoare care îl pune pe primul loc în topul vehiculelor electrice din segmentul compact premium.

BMW i8 a fost livrat până acum în 10.000 de exemplare, iar diferența până la 100.000 o trecem în dreptul hibridelor de tip plug-in comercializate în prezent sub denumirea de BMW iPerformance.

“BMW i rămâne vârful nostru de lance în ceea ce priveşte inovaţia şi va continua să aducă tehnologii revoluţionare pentru BMW Group. Când vine vorba de trenuri de rulare electrice, deja am transferat cu succes această tehnologie pe şosea. Următoarea evoluţie tehnologică pe care o vom aborda este condusul autonom, unde BMW iNEXT va stabili un nou reper”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Harald Krüger.

În acest moment, grupul BMW oferă șapte modele eco, iar în anii viitori vom vedea o gamă mult mai vastă. Primele pe lista grupului sunt MINI Countryman plug-in hibrid, model care va ajunge pe piață în 2017, iar în 2018 vom face cunoștință cu versiunea decapotabilă a lui BMW i8.

În 2019 ne vom delecta cu un MINI 100% electric, iar în 2020, clienții grupului german vor putea opta pentru un X3 propulsat doar de motoare electrice.