Volkswagen Passat GTE – Datele tehnice finale

Volkswagen se pregătește să deschidă lista de comenzi pentru versiunea GTE a lui Passat. Modelul plug-in hibrid a fost expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Paris, iar de curând, o serie de piețe auto din Europa au putut face o pre-comandă pentru vehiculul în cauză.

Volkswagen Passat GTE este descris drept un model care combină prezentul cu viitorul și promite performanțe bune concomitent cu un consum de carburant redus. Sub capota lui Passat GTE se află un motor de 1,4 litri TSI capabil să ofere 156 CP. Sistemul de propulsie hibrid are în componență și un motor electric de 85 kW. Per total, ansamblul propus de Volkswagen promite un total de 218 CP, resurse care sunt livrate cu ajutorul unei transmisii DSG cu șase rapoarte.

volkswagen passat gte (7)

Conform declarațiilor făcute de germani, Passat GTE a obținut în ciclul de testare NEDC un consum mediu de 1,6 l/100 km și 12,2 kWh/100 km. În modul 100% electric, modelul german promite o autonomie de până la 50 de kilometri. Emisiile de CO2 anunțate de germani se cifrează la 39 g/km. Aceleași valori sunt anunțate de nemți și pentru versiunea break a lui Passat GTE.

Citește și: Standul Volkswagen – XL Sport, Passat GTE si Golf Alltrack