Volvo XC40 și S40 – Conceptele care anunță viitorul segmentului compact al suedezilor

În urmă cu câteva zile, Volvo anunța pe Snapchat că va prezenta o nouă gamă de vehicule. În acel moment, totul a devenit foarte clar că astăzi, 18 mai, vom face cunoștință cu o serie de concepte și nu cu modele de serie.

Volvo a prezentat astăzi, 40.1 Concept și 40.2 Concept, dar pentru a nu ne încurca în puncte, cel mai simplu este să le numim prototipurile care prefigurează viitoarele XC40 și S40.

Din punct de vedere estetic, lucrurile par destul de clare. În mare, liniile au fost împrumutate de la frații mai mari din gamă. Diferențele sunt făcute de elemente de detaliu.

volvo xc40 si volvo s40 (12)

Zona frontală a conceptului Volvo 40.1 (S40) este dominată de grila revizuită și de forma redimensionată a blocurilor optice. Observăm un plafon plonjat și o parte posterioară dominată de stopurile sub forma literei C.

Volvo 40.2 Concept (XC40) promite o gardă la sol ceva mai generoasă și o serie de elemente de caroserie care pot fi personalizate.

volvo xc40 si volvo s40 (6)

Ambele concepte pregătite de Volvo au la bază noua platformă CMA (Compact Modular Architecture), iar versiunile de serie vor putea fi echipate cu motoare diesel și benzină, dar vor avea și versiuni hibride, asemeni fraților mai mari. Totodată, Volvo anunță și un model compact 100% electric.

Adaugă un comentariu