Smart lanseaza o noua generatie de modele si are din nou o versiune cu patru locuri

Smart are din nou un model cu patru usi, odata cu lansarea celei de a patra generatii a microcarului german. Noul model a fost lansat la Berlin, atat in varianta cu doua usi Fortwo, cat si in varianta cu patru usi Forfour.

Noua generatie Smart este realizata in colaborare cu Renault,cu care partajeaza platforma. De altfel, Smart Forfour este foarte asemanator cu noul Twingo, fiind fabricat in aceeasi uzina Renault din Slovenia. Modelul cu doua usi Fortwo va fi fabricat, ca si pana acum, la Hambach, in Franta. Dimensiunile au ramas compacte, cu o lungime de 2,69 metri pentru modelul cu doua locuri si 3,49 metri pentru Forfour. Smart are un diametru de bracaj record, de numai 6,95 metri pentru Fortwo si, respectiv, 8,65 metri pentru Forfour.

Doua motorizari pe benzina cu trei cilindri vor fi disponibile la lansare, una aspirata de 1,0 litru si una supraalimentata cu turbo, de 0,9 litri, dezvoltand 71 CP, respectiv 90 CP. Ulterior, acestora li se va alatura o noua motorizare de baza, de 60 CP. Cutia de viteze robotizata este istorie, iar noile modele pot fi comandate fie cu o cutie de viteze manuala cu cinci trepte, fie cu una cu dublu-ambreiaj cu sase trepte.

Mai multe informatii despre noua generatie Smart citit in numarul 16 al revistei Auto Bild, care apare pe piata pe 7 august.

Adaugă un comentariu