Revista AUTO BILD nr. 3 din 04 februarie 2016

În numărul 3/2016 al revistei AUTO BILD, disponibilă în toate centrele de difuzare a presei, puteți descoperi o avanpremieră a Salonului Auto de la Geneva, care detaliază cele mai importante modele care vor fi dezvelite la eveniment.

Tot despre viitor am scris și în rubrica Proiecte Secrete, unde am prezentat primele informații despre următoarea generație a lui Audi A8.

Opel pregătește o surpriză de proporții pentru Geneva, unde va dezveli conceptul GT – un model sportiv cu masă proprie redusă și motor de numai 1,0 litri, ce dezvoltă 145 CP. Nu pare mare lucru, însă suficient pentru a atinge 100 km/h în mai puțin de 8 secunde.

Și în standul Porsche va fi spectacol, pentru că germanii vor aduce la Geneva noul 718 Boxster. Mai mult decât un facelift pentru Boxster, acesta este un descendent spiritual al lui 718 Spyder din 1957 – model cu care Porsche și-a construit și consolidat imaginea din motorsport. În plus, noul roadster este primul model din gamă care adoptă noile motoare turbo cu patru cilindri, după o pauză de 20 de ani.

Lista de mașini testat în acest număr este deschisă de Toyota RAV4 Hybrid, model care nu numai că introduce o nouă versiune de motorizare pentru SUV-ul japonez, dar și un facelift consistent, care schimbă destul de mult percepția asupra mașinii.

Trecem puțin la rubrica meteo, unde avem o veste fierbinte: a venit vara! Însă nu în termometre, ci în gama smart, unde tocmai și-a făcut apariția noua versiune cabrio, pe care am avut ocazia să o testăm în Spania.

Avem și primele informații despre viitorul model electric de la Opel, care trebuie să remedieze reputația lui Ampera. Prezent pe piață din 2017, acesta va oferi o autonomie de 300 km.

La rubrica de teste comparative am adus laolaltă noul Opel Astra, Ford Focus și Peugeot 308, toate echipate cu motoare în trei cilindri de mică cilindree. Și avem un câștigător clar.

Subiectele second-hand din acest număr sunt două modele foarte interesant, mai ales prin prisma prețului mic raportat la ceea ce oferă. Însă cât de bun este un Volkswagen Phaeton sau un Peugeot 308 la mâna a doua?

Pentru fascinație, nu doar că ne-am distrat cu un Bentley GTC Speed de 635 CP, dar ne-am dat și în bărci. Adică am făcut o comparație între cabrioleta britanică și un speedboat, pentru a vedea care este cel mai rapid mijloc de transport în oraș. E timpul să faceți pariurile.

Lectură plăcută!

Adaugă un comentariu