Numere de înmatriculare românești lipsite de imaginație. Al tău se numără printre ele?

Când vine vorba de numerele de înmatriculare, nu toți șoferii din România au o bogată imaginație. Deși optează pentru numere preferențiale, dacă ne uităm la rezultatul final, e clar că aceștia au dat greș. Iată trei tipuri de numere de înmatriculare de evitat:

Numele sau inițialele acestuia

Cel mai frecvent număr de înmatriculare întâlnit este cel ce conține litere care formează numele sau prenumele posesorului automobilului. În această categorie intră DAN, ION, ANA sau ALY care sunt de-a dreptul comune și lipsite de imaginație.

Marca sau modelul mașinii

Din această grupă fac parte posesorii de BMW care au la înmatriculare BMW sau cei ce dețin o KIA și simt nevoia să arate acest lucru și pe plăcuță. Nu fac excepție nici șoferii care conduc un Logan cu numărul LOG.

Cuvinte de jargou

Pentru a arăta că faci parte dintr-o categorie hulită de mulți participanți la trafic ar fi ideal să ai ca număr de înmatriculare BOS,  VIP sau SEF. E un fel de-a spus că vrei să arăți, de fapt, cine e șeful în trafic. Da, șeful lipsei de imaginație.

Combinații interzise

PUL’, CUR’, COY’, SEX’ sunt considerate combinaţii obscene şi sunt blocate în dicţionarul statuat la nivelul Direcţiei Regim Permise. În trafic ar mai putea exista automobile cu astfel de numere doarece au fost înmatriculate înainte ca respectivele combinații să fie interzise. Totodată, nu se eliberează numere care încep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0.

Cele mai ciudate numere de mașină din România. Al tău e pe listă?