SAAB se pregateste sa reia productia

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), care a cumparat falimentarul SAAB anul trecut, intentioneaza reluarea productiei masini la fabrica din Trollhattan pana la sfarsitul anului.

Potrivit declaratiilor oficiale, uzina este aproape gata sa produca modelul de clasa medie 9-3 intr-o forma usor modificata. NEVS a angajat deja 300 de oameni pentru aceasta, prinicpala problema fiind acum incheierea unui acord cu producatorii de componente.

NEVS este detinut de un investitor chinez in domeniul energiei regenerabile, in plan existand si o versiune electrica a lui 9-3, care ar putea aparea anul viitor. Spre deosebire de modelul alimentat cu benzina care se va fabrica initial, modelul electric va beneficia de schimbari importante ale designului.

|n viitor, SAAB va construi masini pe platforma modulabila Phoenix, dezvoltata inainte de intrarea in insolventa in 2011. ACeasta va trebui insa regandita, pentru a elimina componentele furnizate de fostul propietar SAAB, General Motors. Noua platforma este extrem de flexibila, permitand dezvoltarea unei game largi de modele, de la clasa mica la clasele superioare.

NEVS intentioneaza sa construiasca 120.000 de unitati ale modelului 9-3 pana in 2016, potrivit unui raport Bloomberg din ianuarie. Targetul este apropiat de cifra vanzarilor din 2006, de 133.000 de unitati.

Adaugă un comentariu