Cristiana Oprea a fost cooptată în lotul național extins la raliuri

Cristiana Oprea, pilotul partener al revistei Auto Bild România, s-a alăturat lotului național de juniori și va reprezenta România la etape internaționale de raliuri cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului și a Federației Române de Automobilism Sportiv.

În acest weekend, echipajul format din Cristiana Oprea și Cornel Șocariciu, fostul nostru coleg, va concura la Rally Sliven în Bulgaria (10-12 iunie), în cadrul celei de-a treia etape a Trofeului Balcanic FIA ERT 2021.

În prezent, Cristiana Oprea este singura femeie pilot din lotul național de juniori. Ea a fost cooptată deoarece programul ei competițional din 2021 cuprinde deja etape europene, dar și pentru că este prima româncă pilot care a concurat în Campionatul European de Raliuri FIA ERC în afara țării. Acest lucru o face o veritabilă deschizătoare de drumuri pentru femeile din motorsportul românesc, după cum notează și Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Echipajul Oprea/Șocariciu va lua startul în Rally Sliven la bordul unui Peugeot 208 R2. Modelul cu tracțiune față are omologare europeană și punctează la clasa RC4. Cristiana a făcut în 2021 trecerea de la Dacia Sandero la Peugeot 208 R2 pentru a-i permite continuarea parcursului internațional. Tot în 2021, pilotul partener al revistei noastre s-a alăturat proiectului UniCredit Leasing Motorsport Team, unde beneficiază de îndrumarea piloților Mihai Leu și Adrian Teslovan, ambii cu un palmares important în acest sport.

Femei în Motorsport, proiectul fondat de pilotul Cristiana Oprea, a împlinit un an

Raliul din Bulgaria la care va participa Cristiana Oprea alături de Cornel Șocariciu începe în seara de joi cu startul festiv, derulat în centrul orașului Sliven, urmând să își deruleze cele două zile de concurs vineri și sâmbătă pe parcursul a 169 de kilometri pe probe speciale de asfalt.

Cristiana se află la cea de-a treia sa participare la etapa din Bulgaria. În 2018, alături de copilotul Diana Hațegan, echipajul Oprea/Hațegan a devenit primul echipaj feminin românesc care a concurat în afara țării în ultimii 50 de ani. În aceeași formulă, cele două au debutat în Campionatul European de Raliuri FIA ERC, la Rally di Roma Capitale, o etapă pe care au încheiat-o pe podiumul ERC Ladies Trophy.

UniCredit Leasing a demarat cel de-al cincilea său sezon în motorsportul românesc

Adaugă un comentariu