Călătoriile lungi, chiar dacă sunt plăcute, pot fi și o provocare a rezistenței fizice sau a răbdării. Înainte să pornim într-o călătorie lungă ar trebui să ne pregătim și să ținem cont de anumite detalii, care o să ne ajute și o să ne ofere siguranță și confort. Iată câteva sfaturi, bune de urmat, atunci când ne pregătim pentru un drum lung:
- Fiecare șofer este diferit și de aceea trebuie să ne programăm pauzele de odihnă în funcție de capacitățile personale. Totuși, odihna este un factor esențial, atunci când dorim să avem o călătorie sigură și plăcută. La fiecare două ore de drum este indicat să facem câte o pauză scurtă și în timpul acesteia, să ne distragem atenția cu ceva interesant. În ajutor ne vine telefonul mobil cu toate opțiunile, oferite de internetul mobil. Pe net veți găsi site-uri cu noutăți, știri sportive de ultima ora, inclusiv și jocuri de noroc online. Majoritatea sunt adaptate pentru dispozitive mobile așa că le veți accesa foarte ușor. Dacă doriți să discutați cu vreun prieten, să citiți o noutate sau să accesați un joc online, este alegerea voastră, dar totuși, dacă doriți să vă încercați norocul, ar fi bine să vă bazați pe un operator licențiat. Informații detaliate despre operatorii licențiați din România, puteți găsi pe cazinoonline.com. Acestea o să vă ofere mai multe clipe de degajare și o să vă pregătească pentru următoarea etapă a drumului și, de ce nu, să vă aducă și un surplus financiar.
- În timpul unei lungi călătorii, oamenii des aleg să se revitalizeze, consumând multe cafele. Nu exagerați cu cofeina! Dacă considerați că o ceașcă de cafea o să vă mențină în formă și o să vă dea energia necesară până la următoarea doză, vă înșelați. O cantitate mare de cafea sau alte băuturi energizante, care conțin cofeină, pot afecta atenția. Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central și produce un efect puternic în organism, cum ar fi creșterea temporară a energiei și a stării de alertă. Aceasta schimbă modul în care creierul și corpul funcționează și contribuie la modificări ale modului în care te simți și te comporți. Este clar că nimeni nu vrea acest lucru în timpul călătoriei! Băutura cea mai potrivită în timpul unei călătorii lungi este apă cu lămâie.
- Știți cum sunt copiii când se plictisesc – întreabă din 5 în 5 minute: “Nu am ajuns deja?”. Așa că, dacă urmează să faceți o călătorie lungă și copiii o să vă însoțească, trebuie sa fiți bine pregătiți. Nu uitați să luați jucăriile preferate, cărți de citit sau un dispozitiv mobil cu care pot viziona diferite filmulețe sau pot asculta muzică. O idee foarte bună este site-ul youtube.com, care o să le ofere piticilor multe ore de amuzament, iar vouă – liniștea necesară.
- Mașina are nevoie de combustibil exact cum noi avem nevoie de mâncare! Înainte să porniți într-o călătorie lungă trebuie să vă gândiți ce veți mânca. Uitați de produsele nesănătoase, cum ar fi napolitane, chipsuri sau bomboane, deoarece acestea nu o să vă ofere energia necesară. Consumați cantități mici, dar des. Cel mai bine este, înainte de plecare, să vă informați de restaurantele care se află pe drum, folosind ghidul celor mai bune restaurante din România sau să vă pregătiți mâncare de acasă.
- Ultimul sfat, dar nu și ca importanță, este să aveți grijă de spatele vostru. Dacă urmează să porniți într-o călătorie lungă este bine, înainte să urcați la volan să faceți câteva exerciții, ca să vă pregătiți corpul pentru orele ce urmează să le petreceți șezând. Încercați să aveți o poziție cât mai dreaptă în mașina. Un accesoriu util, care vă poate ajuta dacă apare disconfort, este să folosiți o pernă mică, pe care o puteți așeza între spătarul scaunului și spatele vostru.
În timp, fiecare și-a creat un stil propriu de comportament la volan, când vine vorba de călătorii lungi, dar des uităm de cele mai importante lucruri – hidratare, mâncare sănătoasă, odihnă. Țineți cont de acestea și veți avea parte de o călătorie plăcută și sigură, alături de cei dragi.