Vrei să transporți o motocicletă singur? Uite o soluție fabricată în România

Dacă ești motociclist, știi cât de mult te poate costa transportul motocicletei și că nu poți să faci asta la orice oră dorești.

Un român a inventat o soluție de transport care poate fi folosită cu succes de o singură persoană. Numele său este Radu Iliuță, este designer industrial, iar produsul despre care vorbim în acest material se numește Motorbronx.

Este exportat pe patru continente din lume și vândut deja cu succes în Franța, Olanda, Australia și Japonia, iar fiecare unitate este produsă chiar la București. Motorbronx este un sistem care permite încărcarea unei motociclete în bena unui pick-up, într-o dubă sau într-o remorcă, totul fără ajutor din exterior.

Cum transporți o motocicletă singur?

Cei de la Motorbronx ne asigură că se poate face fără pic de ajutor din exterior și nu ai nevoie nici de prea multă forță ca să o faci. Nu trebuie să faci nicio conexiune electrică și nici nu ești nevoit să găurești bena unui pick-up. Secretul sistemului Motorbronx este o mașină de găurit fără fir, care acționează un reductor în baie de ulei cu răcire cu aer.

Practic, tot ce trebuie să faci este să amplasezi rampa în benă sau în dubă și să o asiguri, iar apoi o extinzi. Asiguri roata din față a motocicletei și de acolo se ocupă mașina de găurit fără fir. Aceasta va trage platforma care ține roata din față a motocicletei până când aceasta urcă pe rampă până la capătul cursei mecanismului.

Deodată, nu mai trebuie să chemi câțiva prieteni forțoși ca să ridicați motocicleta la o înălțime de peste un metru. Cu o extensie, o puteți ridica și până la 1,5 metri înălțime, deci ar putea să fie urcată chiar și în spatele unui autocamion care nu are rampă mobilă de încărcare.

Vestea cea mai bună pentru cei care preferă să se ocupe singuri de transportul motocicletei, al ATV-ului sau al snowmobilului este că nu ai nevoie de nimeni ca să țină vehiculul cât îl încarci pe acest sistem, iar apoi fixarea în vederea transportului se face cu câteva chingi.

Odată ajuns la destinație, poți să cobori singur vehiculul, deci nu este nevoie să te mai ajute încă una sau două persoane să stabilizezi motocicleta pe care o cobori de pe rampă. Montarea și demontarea sistemului se face în doar câteva minute și cu unelte de bază.

Acest sistem este compatibil și cu autorulotă, deci ai posibilitatea să îți transporți motocicleta peste tot cu autorulota și să o cobori abia când ajungi la o porțiune de drum pe care dorești să te plimbi cu aceasta.

Soluția tehnică gândită de Radu Iliuță este bună și pentru cei care își folosesc motocicletele doar pe circuit, precum și pentru service-urile moto. Avantajul sistemului este că nu trebuie să cumperi o remorcă dedicată pentru transportul unei motociclete, fiind posibil montajul într-o remorcă simplă, într-un pick-up sau într-o dubă.

Fără acest accesoriu, încărcarea unei motociclete într-una dintre cele trei vehicule necesită o rampă construită artizanal, iar aceasta din urmă poate să fie deosebit de lungă și de grea, iar și atunci necesită atenție și experiență în ridicarea motocicletei, precum și forță fizică ca să poți să o împingi, lucru pe care nu îl are orice motociclist la îndemână. Iar asta în cazul fericit în care motocicleta se poate deplasa pe roți. În cazul unui snowmobil sau al unui atv, împinsul devine o activitate sisifică.

Cât costă o rampă de transport motocicleta de la Motorbronx?

În funcție de echipamentul ales, o rampă de motocicletă AUN2000 de la Motorbronx pleacă 1600 de euro plus TVA. Este deja în dezvoltare un model mai simplu, care va pleca de la 800 de euro plus TVA.

Dacă vreți să transportați și scutere cu trei roți, un adaptor costă 120 de euro, pe când un adaptor pentru un snowmobil costă 190 de euro, ambele fiind prețuri fără TVA. Este deja în lucru un sistem de fixare fără găurire, care implică un set de chingi sau racorduri mecanice.

Există și un accesoriu dedicat mărfii, care costă 590 de euro, deci ai putea să ridici și să cobori marfă dintr-un pick-up sau dintr-o dubă fără să ai nevoie de un stivuitor. Iar acel stivuitor sau unul comparabil ar trebui să fie prezent atât la plecare, cât și la destinație, altfel nu vei putea să descarci marfa în siguranță.

În plus, există și soluții care pot fi realizate la comandă, în funcție de necesitățile clientului.

Pe cei de la motorbronx îi găsiți aici.

Foto și video: motorbronx

  Arata ca un produs invoativ dar si eficient atat pentru utilizare individuala cat si pentru utilizare industriala.
  Noi, cei de la firma OTB PROGRAMMING, am contribuit la realizarea fizica a acestui montaj prin prelucrarea pieselor pe utilaje CNC freza / strung! Pentru mai multe detalii, oferte de pret, contacteaza-ne la email: [email protected]; tel: 0761610643
  Recomandam cu incredere montajul!
  Felicitari!

  Cristina Ciocan says:

  Mi se pare un produs ingenios si foarte util! Cu siguranta il voi recomanda mai departe. Felicitari pentru idee si mult success in tot ceea ce faceti!

  FILIP ADRIAN says:

  Un produs ingenios care iti ofera posibilitatea de a iti face de cap (utilizand adrenalina maxima) in locuri la care nu visai sa ajungi foarte usor iar ca si costuri pentru o deplasare cu motorete/atv/motorcros etc. care depaseau cu mult bugetul.
  Acum cu noua rampa poti face si service asupra lui in orice loc in care faci un popas poti face acest lucru si acasa fara sa cheltui bani in plus la putinele service-uri pentru acest gen de Motociclete /motoare .
  Intr-un final achizitia acestui sistem de incarcare/descarcare iti ofera posibilitatea sa mergi cand vrei , unde vrei doar bani de benzina sa mai ai.

  Iar noi cei de la OTB PROGRAMMING SRL sunt mandri de aportul adus la aceasta inovatie.

  Pentru mai multe detalii, oferte de pret, contacteaza-ne la email: [email protected]; tel: 0761610643
  Recomandam cu incredere montajul!
  Felicitari Radu!

  Gheorghe Budan says:

  Având în vedere succesul pe care îl are rampa, în Franța, mă aștept la cel putin atâta, in România!

  Marius says:

  Un produs foarte bine pus la punct care functioneaza excelent!
  Bafta multa baieti!!

  Rotaru Ana Maria says:

  În sfârșit a adus cineva și în România acest sistem inovator, felicitări!

  Mitroi Gabriel says:

  Un produs foarte folositor pentru motociclisti, mai ales pentru cei care au renuntat la strada si se duc cu mobrele pe circuit.

  Sutac Adrian says:

  Este prima data cand vad in Romania o rampa in genul asta, ergonomica, motocicleta usor de transportat si cel mai ideal este ca nu e nevoie de mai multe persoane pentru a fi incarcata. Bravo baieti, o idee super!

Adaugă un comentariu