Ascensiunea vehiculelor electrice și PHEV a luat sfârșit? Asta spun datele privind înmatriculările din Europa

Compania Jato Dynamic, specializată în colectare de date privind întreg sectorul automotive, a efectuat un studiu în urma căruia a rezultat o scădere a înmatriculărilor europene atât pentru modelele 100% electrice, cât și pentru cele cu tehnologie plug-in hybrid.

Dar nu doar modelele electrificate au avut de suferit în ultimii doi ani. Conform studiului, luna iunie a fost cea mai slabă pentru industria automotive din 1993 și până acum. Iar față de anul trecut, aceeași lună a înregistrat vânzări mai slabe cu peste 200.000 de exemplare (iunie 2021: 1.268.508 unități, iunie 2022: 1.054.807 mașini).

Pe plan european, vânzările mașinilor “verzi” au scăzut cu circa 8%, în luna iunie fiind comercializate 215.000 de unități. Din păcate, urmările pandemiei de Coronavirus, ale crizei de semiconductori și ale războiului din Ucraina au lovit puternic industria auto, cele mai afectate branduri fiind Audi, Renault, Skota, Tesla, dar și Volkswagen. Chiar și așa, producători ca BMW, Hyundai, Kia, Mercedes și Peugeot au înregistrat creșteri în segmentul vehiculelor ecologice.

Adaugă un comentariu