Bosch creează un „Înger Păzitor Digital” pentru motocicliști

Bosch Help Connect folosește pepite tehnologice actuale pentru a crea o punte mai rapidă între motociclist și ambulanță în cazul unui accident.

Citește și:

Au! Ce poți păți într-un accident dacă îți ții picioarele pe bord

Probabil că nu ai nevoie de un studiu ca să știi că motocicliștii sunt în categoria superioară de risc atunci când vine vorba de accidente, dar există totuși și o statistică pe acest subiect: conducătorii moto sunt de 20 de ori mai expuși la riscul de deces într-un accident decât cei aflați într-o mașină.

Și pentru că în cazul unui accident în care este implicat un motociclist fiecare secundă este crucială, Bosch a creat un sistem pentru a facilita salvarea acestuia. Botezat Help Connect, sistemul folosește un algoritm inteligent instalat pe senzorul inerțial al motocicletei, care măsoară de 100 de ori pe secundă informații precum controlul stabilității motocicletei, accelerațiile, înclinările și viteza unghiulară, și poate depista un accident în secunda în care a avut loc.

Informațiile sunt mai apoi trimise — prin intermediul unei aplicații de mobil — către Bosch Service Center și, de acolo, către serviciile de urgență. În felul acesta, spune Bosch, timpii de răspuns a echipajului de intervenție sunt înjumătățiți.

Sistemul de apel de urgență va fi disponibil mai întâi pe piața din Germania, dar va fi disponibil ulterior și în Marea Britanie, Italia, Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Elveția și Olanda.

Adaugă un comentariu