Buget București 2020: 4,7 mil. euro pentru Oxigen, 165,7 mil. euro pentru autobuze noi

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat bugetele de care Bucureștiul ar avea nevoie în anul curent pentru dezvoltarea infrastructurii, dar și pentru implementarea măsurilor de reducere a poluării.

Citește și:

Gabriela Firea cere modificarea Codului Rutier. Traficul va suferi modificări

Taxa Oxigen: ajutoare de la Primărie pentru bucureștenii cu mașini vechi

Rabla de București’ revine! Ce autoturisme pot fi casate în schimbul unui eco-voucher de 9.000 de lei?

Programele Rabla şi Rabla Plus vor fi reluate în 2020 din luna martie

București, a doua cea mai poluată capitală europeană. Iată clasamentul complet!

„Prioritățile Primăriei Capitalei pentru anul 2020 se reflectă clar în proiectul de buget care se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Astfel, cea mai mare sumă – aproximativ 518 milioane euro – este alocată pentru proiectele de infrastructură menite să fluidizeze traficul, pentru continuarea programului de înnoire a parcului auto al STB cu mijloace de transport nepoluante, subvenția pentru transportul public, dar și pentru proiecte care vizează combaterea poluării din Capitală’, a declarat Gabriela Firea, citată de LifeNews.

Taxa Oxigen, care a intrat în vigoare la 1 Ianuarie 2020 (dar care va avea impact asupra portofelelor bucureștenilor abia de la 1 Martie 2020) necesită 4,7 milioane de euro pentru implementare, spune Firea. Atât se va cheltui pentru sistemul informatic de monitorizare al zonei ZACA și pentru acela de emitere, gestiune și control al vignetelor speciale.

Cel mai amplu proiect demarat pentru combaterea poluării din București privește stația de epurare Glina, pentru care s-au cerut 47 de milioane de euro. Alte 6,5 milioane de euro ar fi investite într-un program de incentivare a posesorilor de autoturisme poluante: aceștia vor primi eco-vouchere pe care să le folosească la achiziționarea unui autoturism mai nou și mai puțin poluant.

Societatea de Transport București are în vederea achiziționarea a 130 de autobuze hibrid, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice și 100 de tramvaie, suma cerută aici fiind de 165,7 milioane de euro. În această solicitare sunt incluse și șase autobuze cu etaj (double-decker) care vor fi folosite în scop turistic; cele actuale sunt închiriate.

Adaugă un comentariu