Chevrolet Camaro și Ford Mustang vor utiliza aceeași transmisie cu 10 rapoarte

Chevrolet Camaro și Ford Mustang, două nume care au făcut istorie și două nume care au dus războaie pentru supremație. Dar un lucru interesant este pe cale să se întâmple. Cele două muscle car-uri iconice vor împărți aceeași transmisie.

Chevrolet Camaro ZL1 va primi în 2017 noua cutie automată cu 10 rapoarte Hydra Matic, iar din 2018, diferite versiuni ale lui Mustang vor beneficia de aceeași cutie.

Transmisia a fost dezvoltată de General Motors și Ford, iar în prezent este oferită pe F-150, urmând ca în 2017 să ajungă și pe pick-upurile de mari dimensiuni ale General Motors.

“Este surprinzător. Pe vremea mea nici măcar nu aveam voie să discutăm cu cineva din cadrul General Motors”, a declarat Gale Halderman, responsabil pentru designul primului Ford Mustang.

Deși poate suna ciudat, această colaborare dintre General Motors și Ford nu se află la prima strigare. În trecut, cele două mari nume din SUA au colaborat pentru dezvoltarea unei transmisii automate cu șase rapoarte, cutie pe care am întâlnit-o pe Mondeo și Malibu.

După cum probabil ați intuit, cele două cutii de viteză vor veni cu set-up-uri diferite, urmând să ofere comportamente specifice.

“Fiecare companie va folosi softul propriu de control pentru a asigura că fiecare cutie se potrivește perfect ADN-ului specific modelului”, a declarat Craig Renneker, inginerul-șef Ford care se ocupă de transmisii și de componentele trenului de rulare.

Via | Autonews

Adaugă un comentariu