Ford a expus conceptul autonom Autolivery în cadrul Mobile World Congress Barcelona

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Ford spune prezent în cadrul Mobile World Congress Barcelona. Evenimentul se desfășoară în perioada 27 februarie – 2 martie, iar în fiecare an, alături de producătorii de gadgeturi au fost prezenți și o parte dintre constructorii auto.

Anul acesta, Ford a prezentat la Barcelona conceptul autonom Autolivery (Autolivrare). După cum o sugerează și numele, prototipul este un vehicul utilitar autonom croit special pentru a face față “Orașului viitorului”.

Conceptul a fost dezvoltat de o echipă Ford ca urmare a provocării interne Last Mile Mobility Challenge. Acesta a fost gândit pentru a fi utilizat concomitent cu dronele și va putea prelua și livra bunuri și colete în zonele urbane.

Vehiculul Autolivery va sosi cu pachetul tău până în cea mai apropiată parcare, iar de acolo și până la ușa clientului, coletul va fi preluat de o dronă (atunci când acest lucru este posibil).

Iată o demonstrație cu Autolivery

Ford are în propriul nucleu cultura revoluției și a inovației concepute cu scopul de a veni cu soluții care pun oamenii pe primul loc pentru a-i ajuta să economisească timp, bani și nervi, dar și pentru a transforma orașele noastre în locuri în care este ușor să circuli și să trăiești’, a declarat Ken Washington, vicepreședinte al biroului Cercetare și Inginerie Avansată Ford Motor Company.

Chiar dacă ideea demonstrată virtual astăzi nu este încă posibilă, conceptul «Autolivery» sugerează modul în care cercetările noastre care se derulează în domeniul mobilității ne pot îmbogăți viețile într-un «Oraș al viitorului» sustenabil’, a completat oficialul Ford.