Formula 1 – Nico Rosberg se impune la Suzuka

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul de excepție pentru fanii campionatului de Formula 1. Cursa desfășurată la Suzuka avea să aducă din nou în prim-plan un duel între Nico Rosberg și Lewis Hamilton. Germanul a plecat din pole-position și a rămas acolo după ce luminile roșii ale semaforului s-au stins. Din păcate pentru Lewis, startul a fost unul ratat și astfel a ajuns până pe locul opt al plutonului.

Max Verstappen nu ratează momentul și urcă pe poziția secundă, iar Daniel Ricciardo, incomodat de startul slab al lui Hamilton cedează poziția în fața lui Sergio Perez. Imediat după primul schimb, Lewis Hamilton revine frumos în cursă și reușește să urce până pe poziția a patra. Britanicul avea să mai urce o poziție imediat după al doilea schimb de pneuri.

Lewis Hamilton a continuat cursa de urmările, iar pe final se apropie de Verstappen, însă nu reușește să atace decisiv. Astfel, Nico Rosberg mai bifează o victorie. Pe doi termină Max Verstappen, iar pe trei, Lewis Hamilton. În aceste condiții, Roseberg se distanțează în clasamentul general și are acum un avans de 33 de puncte în fața lui Lewis Hamilton.

Totodată, dubla celor de la Mercedes-AMG a încheiat socotelile în clasamentul pe echipe. Nemții câștigă un nou sezon cu patru etape înainte de final.

Sursa foto

Adaugă un comentariu