Formula 1: Valtteri Bottas s-a impus în Marele Premiu al Rusiei

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul interesant pentru fanii motorsportului. În Argentina am avut cea de-a cincea etapă de WRC, în Rusia ne-am delectat cu un Mare Premiu de Formula 1, iar în țară s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Începem cu Formula 1 și Marele Premiu al Rusiei. Fernando Alonso are probleme cu mașina chiar înainte de start și abandonează.

Imediat după stingerea semaforului, Valtteri Bottas pleacă excelent și îi depășește pe Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel chiar înainte de intrarea în al doilea viraj. Lewis Hamilton își păstrează poziția cu numărul patru și este urmat de Verstappen, Massa și Ricciardo.

Dar în următoarele momente, Romain Grosjean și Jolyon Palmer sunt implicați într-un accident, iar cursa este neutralizată prin intervenția Safety Car-ului. La reluare, Ricciardo abandonează din cauza unor probleme în dreptul sistemului de frânare.

Bottas continuă parcursul bun și după ce toți piloții fruntași schimbă pneurile, pilotul Mercedes-AMG rămâne pe primul loc. Pe doi se află tot Vettel care, urmat de Kimi și Lewis. Finalul de cursă avea să fie interesant, Vettel reușid să se apropie de Bottas. Din nefericire pentru german, Valtteri menține un avans firav și astfel trece primul linia de sosire. Marele Premiu al Rusiei reprezintă prima victorie a lui Bottas. Pe doi a încheiat Vettel, iar pe trei, Raikkonen. Lewis Hamilton termină pe poziția a patra și se îndepărtează la 13 puncte de Vettel în clasamentul general.

Adaugă un comentariu