Live Geneva 2015 – Standul Toyota

Toyota a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva noul Avensis, dar și versiunea revizuită a lui Auris.

Noua generație Avensis facelift va oferi un confort sporit, ceva mai multe sisteme de siguranță, plus o serie de motoare noi care promit „atât performanțe îmbunătățite, cât și eficiență ridicată’.

În ceea ce-l privește pe Auris facelift, acesta are parte de un motor turbo de 1,2 litri capabil să ofere 115 CP și 185 Nm. Instalat sub capota lui Auris, acest motor imprimă o accelerație de la 0 la 100 km/h îmn 10,2 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. Și valorile de consum sunt impresionante, constructorul japonez declarând un consum mixt de 4,7 l/100 km.

toyota geneva (9)

Mulțumită unui sistem inteligent de distribuție variabilă, noua motorizare de 1,2 litri poate funcționa atât în ciclul Otto cât și Atkinson. Cel din urmă este activat doar în condiții de sarcină redusă, ținând supapa de admisie deschisă într-un interval mai lung, scurtând astfel timpul de compresie. Astfel, randamentul motorului este crescut, pentru că presiunea din cilindru este mai mică iar clapeta de admisie poate fi deschisă mai mult.

Adaugă un comentariu