Acesta este cel mai puternic Peugeot de stradă produs vreodată: 508 PSE

Divizia de performanță Peugeot Sport Engineered și-a prezentat oficial primul său model, un hibrid cu 360 CP și autonomie electrică de 42 de kilometri.

Citește și:

Peugeot va înscrie la Le Mans 24h un nou model. Va avea 680 CP

Șeful Grupului PSA, pe circuit la Le Mans cu Peugeot 908

Peugeot 5008 facelift: design actualizat și tehnologii noi

La mai bine de un an de la prezentarea oficială, Peugeot lansează 508 PSE, primul model produs de divizia de performanță a producătorului, numită Peugeot Sport Engineered. Disponibil în două versiuni de caroserie — Fastback și SW —, 508 PSE este cel mai puternic Peugeot de stradă din istorie: 360 CP și 520 Nm.

Resursele sunt produse de un sistem plug-in hybrid care combină un motor termic de 1,6 litri cu două motoare electrice, dispuse câte unul pe fiecare punte, ceea ce-i conferă lui 508 PSE tracțiune integrală. Cuplul este trimis la roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. În termeni de performanță, 508 PSE se laudă cu o accelerație 0-100 km/h de 5,2 secunde, un sprint 80-120 km/h de 3 secunde și o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h.

Componenta electrică este alimentată de o baterie de 11,5 kWh, care îi conferă modelului o autonomie electrică de până la 42 de kilometri. Consumul mediu mixt declarat de producător este de 2 l/100 km, cu emisii de dioxid de carbon de 46 g/km. La o sursă de curent casnică, bateria se încarcă în mai puțin de 7 ore, în timp ce la o priză de 7 kW încărcarea necesită mai puțin de 2 ore.

508 PSE este disponibil în trei culori de caroserie și are înscrise pe lista de dotări standard jantele de 20 de inci (încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S), tapițerie Nappa-Alcantara, un sistem de infotainment de 10 inci, instrumentar de bord digital, head-up display, sistem audio Focal și funcții de masaj și încălzire pentru scaunul șoferului.

Adaugă un comentariu