Peugeot va înscrie la Le Mans 24h un nou model. Va avea 680 CP

Francezii și-au anunțat participarea în cursa de anduranță de la Le Mans din 2022 cu un nou model LMP1, un hibrid cu tracțiune integrală și 680 CP.

Citește și:

Peugeot 5008 facelift: design actualizat și tehnologii noi

Peugeot a prezentat 3008 facelift: plug-in hybrid cu 300 de cai-putere

Peugeot 508: Pantera excentrică

Ministrul de Finanţe francez: Renault şi Peugeot-Citroen trebuie să readucă producţia în ţară

În sincron cu ediția din acest an a Le Mans 24h, Peugeot anunță începerea dezvoltării, în parteneriat cu TOTAL, a unui nou alergător LMP1, pe care îl vom vedea abia în ediția 2022 a vestitei curse de anduranță.

Producătorul francez spune că studiul structurii generale, conceptul aerodinamic și alegerea arhitecturii motorului deja au fost bifate în procesul de dezvoltare, următoarea decizie importantă privind ansamblul electric și încorporarea acestuia într-un sistem hibrid. Așa că Peugeot nu a avut încă detalii de ordin tehnic de împărtășit în acest moment, însă a menționat că modelul — al cărui nume încă nu a fost stabilit — va avea o putere maximă de 680 CP.

„Mașina va avea tracțiune integrală și va fi echipată — conform reglementărilor — cu un motor electric ce dezvoltă o putere maximă de 200 kW pe puntea față. Puterea totală va fi identică cu cea oferită de o mașină 100% termică cu tracțiune pe două roți (500 kW sau aproximativ 680 CP) și va fi distribuită între cele 2 axe. În comparație cu clasa actuală LMP1, mașina va fi mai grea, astfel încât să fie compatibilă cu vehiculele de stradă. De asemenea, va fi mai lungă (5 m în comparație cu 4,65 m) și mai lată (2 m față de 1,9 m)’, a explicat Olivier Jansonnie, directorul tehnic al programului Peugeot Sport WEC.

Regulamentul în cursele de anduranță stipulează că pentru a înscrie un model de competiție, un producător trebuie să fi construit minim 25 de mașini de stradă cu același ansamblu propulsor ca cel al modelului de circuit. Aceste mașini nu trebuie să reflecte forma modelului de curse, așa că Peugeot ar putea foarte ușor să scoată un 508 superperformant. Rămâne de văzut ce surpriză ne pregătește producătorul francez.

Adaugă un comentariu