Peugeot Fractal Concept – Poze și detalii oficiale

După o serie de clipuri video teaser, a sosit și rândul unei prezentări oficiale. Vorbim despre Peugeot Fractal Concept, un vehicul electric de oraș care va debuta în fața publicului în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Prototipul francezilor măsoară 3,81 metri lungime și are o lățime de 1,77 metri. Mulțumită materialelor ușoare, conceptul cântărește doar 1.000 de kilograme. În plus, plafonul acestuia poate fi îndepărtat pentru o experiență unică în zonele urbane.

Conform Peugeot, Fractal Concept beneficiază de un sistem de propulsie electric. Acesta integrează două motoare electrice, fiecare fiind montat pe câte o punte, iar puterea individuală generată este de 102 CP. Unitățile electrice dispun de un set de baterii de 30 kWh, iar autonomia ajunge până la 450 de kilometri.

peugeot fractal concept (16)

În condițiile date, accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 6,8 secunde. De asemenea, Fractal Concept poate parcurge 1.000 de metri în doar 28,8 secunde. Pentru că suntem la capitolul performanțe, trebuie să amintim și de sistemul de suspenii pneumatice care asigură o gardă la sol între 70 și 110 milimetri.

La interior, conceptul francezilor vine cu o serie de accesorii printate cu ajutorul imprimantei 3D, în timp ce panoul de bord reprezintă o evoluție a lui i-Cockpit.

peugeot fractal concept (20)

Consola centrală se laudă cu un ecran AMOLED de 7,7 inchi prin intermediul căruia ocupanții accesează sistemul de infotainment. Un sistem audio 9.1.2 a fost montat pentru o experiență impresionantă.

Conform oficialilor francezi, Peugeot Fractal Concept reprezintă un studiu de design care ar putea sta la baza unui viitor coupe/cabrio electric de oraș.

Adaugă un comentariu