Direct din Need for Speed: flota Poliției din Italia tocmai s-a îmbogățit cu un Lamborghini Urus Performante

Imaginează-ți cum ar fi să trăiești visul acesta în realitate? Să te afli la volanul lui Lamborghini Urus Performante în timpul unei urmăriri la mare viteză pe autostradă. Doar în Need for Speed am mai făcut așa ceva, însă angajații Poliției de Stat din Italia pot trăi pe viu așa ceva.

Ba chiar acesta este al doilea Lamborghini actual din flota diviziei mai sus menționate, după ce un Huracán LP610-4 deja și-a făcut rodajul în timpul îndatoririlor de serviciu. Înainte de asta, mai multe exemplare Lamborghini Gallardo au slujit cu succes în numele dreptății. Automobili Lamborghini și Poliția de Stat Italiană colaborează încă din 2004, iar Urus Performante este al șaselea model care a intrat în flota Poliției de Autostrăzi.

 

Desigur, Urus, fiind un SUV încăpător, cu loc suficient pentru patru persoane și cu un portbagaj pe măsură, a fost mai ușor de transformat în autospecială. Chiar și așa, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 305 km/h.

Pe lângă dotările clasice de autospecială: girofar și sirenă în două tonuri, Urus dispune în portbagaj de un frigider pentru transportul rapid al organelor. Pe lângă acesta, tot acolo se află un cabinet blindat pentru arme, dar și un defibrilator. Designul colantului de pe caroserie a fost proiectat intern la Lamborghini Centro Stilo.

 

„Continuăm cu mare plăcere cooperarea de douăzeci de ani cu Poliția de Stat italiană', a declarat Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini. „Știind că mașinile noastre sunt folosite pentru îndatoriri publice și, mai ales, pentru operațiuni cruciale pentru salvarea de vieți omenești, astfel, nu pot decât să fiu mândru alături de întreaga companie. Aceste inițiative, care ne aduc o mare satisfacție, demonstrează legăturile noastre strânse din Italia.'

Adaugă un comentariu