Programul Rabla 2017: Valoarea voucherului rămâne la 6.500 de lei, dar sunt introduse praguri maxime de emisii de CO2

Toată lumea știe că programul Rabla o să înceapă și în 2017. Dacă în urmă cu câteva săptămâni au existat informații cu privire la o creștere a primei de casare, un document publicat pe site-ul Ministerul Mediului vine să facă lumină în ceea ce privește Rabla 2017.

La fel ca în 2016, valoarea voucherului va rămâne la 6.500 de lei. În plus, Ministerul va introduce praguri maxime de emisii de CO2 în cazul mașinilor care pot fi achiziționate cu ajutorul primei de casare.

Astfel, în 2017, valoarea maximă a emisiilor de CO2 a fost stabilită la 130 g/km. În 2018, valoarea o să scadă la 120 g CO2/km, urmând ca în 2019, numărul să ajungă la 110 g CO2/km.

Totodată, Ministerul Mediului păstrează ecobonusul. Astfel, în 2017, cei care aleg să cumpere o mașină cu emisii de CO2 de 98 g/km vor primi un ecobonus de 1.500 de lei. În 2018, valoarea emisiilor pentru care se poate încasa acest ecobonus o să scadă la 96 g CO2/km, iar în 2019 se va cifra la 95 de grame CO2/km.

Tot în același document se precizează faptul că alegerea unui vehicul hibrid atrage un ecobonus de 2.500 de lei.

“După cum se observă, prin scăderea graduală a pragului de emisii de CO2, programul este conceput nu doar ca o modalitate de finanțare, ci și ca un instrument de îndrumare a cumpărătorului de autoturisme și conștientizare a acestuia cu privire la corelarea nevoii de deplasare cu cea de protecție a mediului’, se notează în Referatul de aprobare a proiectului de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului ‘Rabla”, se arată în documentul Ministerului Mediului.

Via | Digi24

    timisorean says:

    Rezultatul ala cu protectia mediului nu e chiar cel preconizat de minister. Eu am o “rabla” functionala la care vreau sa renunt si sa imi iau una noua. Problema e ca masina noua am constatat ca are emisii de CO2 putin peste 130 g/km, deci nu pot beneficia de prima de casare. Din acest motiv nu voi mai casa masina cea veche ci o voi vinde, astfel ca aceasta va continua sa polueze. Deci stau si ma intreb daca nu cumva aceste modificari nu vor crea efecte adverse si nu asa cum spera niste birocrati in visele lor frumoase.

Adaugă un comentariu