România va produce componente pentru mașinile electrice Mercedes-Benz

România va deveni un punct importat pe harta electrificării europene a autoturismelor Mercedes-Benz. Compania din Stuttgart a investit deja peste 550 de milioane de euro în uzinele Star Assembly și Star Transmission din Sebeș și Cugir din 2013 și până în prezent.

“Unităţile de producţie din România, din Sebeş şi Cugir, Star Assembly şi Star Transmission, sunt o parte importantă a re­ţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale Mercedes-Benz Cars la nivel global. Fabricile sunt acum utilizate la nivel total. Pentru viitoarea aliniere a fabricii suntem în prezent în faza de plan, cu o viziune spre schimbarea portofoliului de produse şi efectele acestora, au declarat reprezentanţii Star Assembly pentru Ziarul Financiar.

Planul de investiții al celor de la Mercedes-Benz, în ceea ce privește dezvoltarea și asamblarea mașinilor electrice, se ridică la 40 de miliarde de euro. De altfel, brandul are de gând să lanseze doar modele electrice începând cu anul 2025. Mai mult de atât, din 2022, Mercedes-Benz va dispune în portofoliu de un model electric în fiecare segment.

În aceste condiții, cererea pentru componentele produse în prezent de uzinele Star Assembly și Star Transmission, și anume cutii de viteze, va scădea constant. Totuși, Mercedes se bazează în prezent pe o fază de tranziție la care participă autoturismele cu motoare termice și tehnologie mild hybrid cu 48 V.

“Volumele de motoare clasice şi transmisii vor scădea gradual în cadrul siturilor de producţie, iar scăderea graduală va duce la schimbări de structură şi personal pentru care compania pregăteşte deja mai multe măsuri”, au declarat oficialii Star Assembly pentru Ziarul Financiar.

Chiar și așa, uzina Star Assembly a crescut capacitatea producției transmisiei 8G-DCT cu dublu ambreiaj și opt trepte datorită cererii mari. Prin urmare, începând cu luna august a anului trecut, uzina a adăugat încă un schimb, în urma căruia s-au creat 145 de locuri de muncă.

Recent, oficialii Mercedes au afișat o serie de imagini teaser pentru noul Mercedes EQE, acesta urmând să fie lansat în cadrul IAA Mobility 2021. Pe lângă acesta, producătorul din Stuttgart va prezenta întreaga gamă de modele electrice, de la compacte la limuzine de lux de performanță și autovehicule comerciale ușoare (MPV).

Adaugă un comentariu